Tannforsikring

  • Hva er tannforsikring?
  • Hvorfor tannhelseforsikring er viktig
  • Hvem bør ha tannforsikring?
  • Hvordan velge den beste tannforsikringen

Hva er tannforsikring?

Tannforsikring er en type helseforsikring som gir dekning for tannpleie. Det anses ofte som et tillegg til en eksisterende helseforsikring, men det kan også kjøpes alene.

Tannpleie som kan dekkes av forsikringen inkluderer rutinemessige kontroller, behandling av hull, fyllinger, og visse typer oral kirurgi. Noen selskaper tilbyr refusjon for kostnadene for kjeveortopedisk arbeid eller proteser hvis de er medisinsk nødvendige og ikke dekkes av andre kilder som yrkesskader.

Hvorfor tannhelseforsikring er viktig

Tannforsikring er en viktig del av helseplanen din. Den er utviklet for å hjelpe deg med å betale for kostnadene for tannprosedyrer og behandlinger som ellers kan være utenfor din økonomiske rekkevidde. Det er også en fin måte å beskytte tennene dine mot hull, tannkjøttsykdommer og andre problemer som kan føre til store helseproblemer senere i livet, da du med denne forsikringen er mer sannsynlig til å ta vare på tennene dine.

Hvem bør ha tannforsikring?

Hvis du er ofte til tannlegen, og har slitt med dårlige tenner tidligere i livet, vil du kunne dra god nytte av tannforsikringen. Men selv om du går til tannlegen år etter år, uten å noen gang ha hull i tennene, eller tannkjøttsykdom, så vil du fortsatt kunne spare penger den dagen du også blir rammet av tannproblemer.

Er du i en bransje som gjør det mer sannsynlig at du vil få tannskader – for eksempel i byggefirma – så vil det også være gunstig å forsikre deg.

Hvordan velge den beste tannhelseforsikringen

Å velge den beste tannforsikringen er en vanskelig avgjørelse. Du må vurdere vurdere hvilken forsikring som har den beste prisen, samtidig som at det skal dekke de områdene som mest direkte gjelder deg.

Noen forsikringsselskaper krever at du oppgir en historikk over dine tidligere tannproblemer før du får tannforsikringen, mens du hos andre ikke trenger å oppgi dette. Din Tannforsikring sin egen Tannhelseforsikring tilbyr blant annet tannforsikring til de som allerede har tannproblemer, så dette er noe du bør se etter når du velger tannforsikring hvis du selv har slitt med tannplager.

Det er mange alternativer å velge mellom, og hver plan har sine egne fordeler og ulemper. Vi anbefaler at du sammenligner tannforsikringsplaner basert på pris, dekning og egenandel før du tar din endelige avgjørelse.